Onderzoek studenten GC project India

De afgelopen 6 maanden hebben Martijn Otte and David van de Glind, civiele techniek studenten aan de Hogeschool Windesheim, aan hun thesis gewerkt voor een GC project in India. Ze hebben onderzoek gedaan naar hoe het overschot aan zand, gewonnen uit de Brahmaputra River, waarde kan creëren voor o.a. oeverbescherming. Dit hebben ze gedaan door de samenstelling van het mengsel, het productieproces en de afmetingen van zetstenen te analyseren. Bovendien hebben ze een erosietest uitgevoerd. De resultaten waren positief en bruikbaar voor diverse GC projecten in India en Vietnam. Bedankt Martijn en David voor deze mooie resultaten! En dank aan de Hoffmann groep.

Civiele Techniek studenten

Martijn Otte en David van de Glind komen het GC team versterken! De heren studeren Civiele Techniek aan de Hogeschool Windesheim. Zij zullen werken aan hun scriptie voor een project in India. Het komend half jaar staat in het teken van onderzoek naar constructieve oplossingen. We wensen Martijn en David heel veel succes met hun onderzoek!

Martijn en David.jpg


Waste to Wealth update India

Waste to Wealth.jpg

Een vliegende start van 2019 voor onze Waste to Wealth-projecten in India. Nijhuis Industries en GC hebben belangrijke stappen gezet om de Hindon River te kunnen laten reinigen. Tijdens ons recente bezoek aan de Hindon regio hadden we de complexe uitdaging om land te vinden dat groot genoeg is voor de Waste to Wealth-faciliteiten. De complexiteit van dit probleem houdt verband met het feit dat het toch al dichtbevolkte Hindon-gebied in een ongelooflijk tempo blijft groeien en verstedelijken. Maar het is ons gelukt!

We krijgen de volledige hulp en steun van lokale Indiase regeringen in Ghaziabad en Muzaffarnagar, evenals van de Nederlandse Ambassade.
Dit is wederom een belangrijke stap in het proces. Het stelt ons in staat om snel vooruitgang te boeken bij het opzetten van de eerste rendabele Waste to Wealth-projecten.

Bezoek ambassade The Special Treat Project Ghana

Afgelopen maand heeft een delegatie van de Nederlandse Ambassade life kennis gemaakt met ons Waste to Value project ‘The Special Treat Project” in Accra Ghana. De delegatie van de Nederlandse ambassade, onder leiding van de plaatsvervangende Ambassadeur en hoofd ontwikkelingssamenwerking, was aanwezig bij de presentatie en vergezelde ons tijdens het veldbezoek. Bovendien waren de burgemeester en zijn medewerkers van de Nsawam Adoagyiri Municipal Assemby aanwezig tijdens de bezoeken aan de projectlocaties. Er is een bezoek gebracht aan de sanitaire blokken in de Nsawam-gevangenis, openbare sanitaire voorzieningen op de Nsawam-markt en de afvalbehandelings locatie. Het was bijzonder om de voortgang van het project met deze groep te mogen delen.

Congres Circulaire Economie Vietnam

Samen met de Nederlandse Ambassade in Hanoi, NWP, het Ministerie van Infrastructuur en Handel, Natec en ons consortium (Nijhuis Industries, Solveigh en GC International) hebben we een zeer goed bezocht congres georganiseerd over Circulaire Economie in Hanoi Vietnam. Onze unieke Waste to Wealth aanpak op basis van DBFOM sluit hier naadloos op aan. Afvalstromen omzetten naar waarde: schoon water, schone lucht, veilig voedsel, energie, schone steden. Hiermee creëren we gezonde leefomgevingen.

Vietnam conference (2).png

Stichting Red een Kind

De afgelopen tijd heeft onze collega Robin Jaspers namens GC Foundation met veel plezier gewerkt aan een serie infographics voor het 50 jarige bestaan van Stichting Red een Kind. Een ontwikkelingsorganisatie die zich richt op het verbeteren van het welzijn van kinderen in kwetsbare gemeenschappen. Om dat te bereiken richt de stichting zich niet alleen op het kind zelf, maar op gezinnen en het hele dorp. Die aanpak is erop gericht dat een dorp na 7 tot 10 jaar structureel zoveel is verbeterd dat het dorp zelfstandig verder kan bouwen aan een kansrijke toekomst voor hun kinderen.

De Stichting heeft haar dorpsprogramma’s uitgebreid geëvalueerd en de belangrijkste resultaten hebben ze vastgelegd in infographics. Bekijk ze hier.

Schermafbeelding 2018-09-03 om 12.50.59.png

Update The Special Treat project

Ons Waste to Value-project in Ghana, ook wel The Special Treat Project genoemd, boekt vooruitgang. Het doel is om de leefomstandigheden te verbeteren door verbeterde sanitaire voorzieningen, de inzameling en behandeling van afval- en afvalwater en het effectief terugwinnen van energie, voedingsstoffen en compost van reststoffen. En niet onbelangrijk, deze manier van energie opwekken creëert tevens nieuwe banen. Op dit moment werken we met meer dan 50 lokale mensen aan de verschillende fabrieken.

TST making progress.jpg

YEP intervisie weekend

Onze collega Tim heeft zijn eerste trip naar Accra Ghana gemaakt om de projectlocaties te bezoeken van ons Waste to Value project en onze lokale partners te ontmoeten. Hij nam tevens deel aan het YEP intervisie weekend dat van start ging vanaf de residentie van de Nederlandse ambassadeur. Een geweldige ervaring!

Eerste trip Ghana Tim.jpg

Nieuwe GC collega's

GC heeft er 2 nieuwe collega's bij. Welkom Aditi Tallu uit India en Tim Huldman! Aditi is 2 weken in Nederland om kennis te maken met ons bedrijf en haar collega's. Vanuit Delhi zal ze werkzaam zijn voor onze projecten in India. Tim vertrekt binnenkort naar Ghana om te ondersteunen bij ons Waste to Value project. Aditi en Tim nemen beiden deel aan het Young Expert Program (YEP) van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aditi en Tim.jpg

Prachtig Vietnam

Deze week zijn 2 collega's een paar dagen in het mooie Vietnam geweest! Drie weken geleden was de Vietnamese delegatie van Natec bij ons op bezoek in Nederland. Deze week doen we het vervolg in Vietnam! Innoverende gesprekken gevoerd over oplossingen voor het wassen van zee zand, de mest problematiek (vergisters) en hoe een duurzame rijst productie op te zetten. Tevens gaan we ondersteunen bij het opzetten van een bijeenkomst tussen Vietnamese en Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen om de samenwerking te bevorderen.

Weer een onvergetelijke business trip! Vietnam is een prachtig land met een snel groeiende economie, een nog ongerepte natuur en natuurlijk niet te vergeten de prachtige stad Hanoi een mix tussen Parijs en Havanne.

Samen met IHC, Nijhuis Industries, Solveigh en NWP. Speciale dank aan de Vietnamese ambassade in Nederland.