Update The Special Treat project

Ons Waste to Value-project in Ghana, ook wel The Special Treat Project genoemd, boekt vooruitgang. Het doel is om de leefomstandigheden te verbeteren door verbeterde sanitaire voorzieningen, de inzameling en behandeling van afval- en afvalwater en het effectief terugwinnen van energie, voedingsstoffen en compost van reststoffen. En niet onbelangrijk, deze manier van energie opwekken creëert tevens nieuwe banen. Op dit moment werken we met meer dan 50 lokale mensen aan de verschillende fabrieken.

TST making progress.jpg

YEP intervisie weekend

Onze collega Tim heeft zijn eerste trip naar Accra Ghana gemaakt om de projectlocaties te bezoeken van ons Waste to Value project en onze lokale partners te ontmoeten. Hij nam tevens deel aan het YEP intervisie weekend dat van start ging vanaf de residentie van de Nederlandse ambassadeur. Een geweldige ervaring!

Eerste trip Ghana Tim.jpg

Nieuwe GC collega's

GC heeft er 2 nieuwe collega's bij. Welkom Aditi Tallu uit India en Tim Huldman! Aditi is 2 weken in Nederland om kennis te maken met ons bedrijf en haar collega's. Vanuit Delhi zal ze werkzaam zijn voor onze projecten in India. Tim vertrekt binnenkort naar Ghana om te ondersteunen bij ons Waste to Value project. Aditi en Tim nemen beiden deel aan het Young Expert Program (YEP) van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aditi en Tim.jpg

Prachtig Vietnam

Deze week zijn 2 collega's een paar dagen in het mooie Vietnam geweest! Drie weken geleden was de Vietnamese delegatie van Natec bij ons op bezoek in Nederland. Deze week doen we het vervolg in Vietnam! Innoverende gesprekken gevoerd over oplossingen voor het wassen van zee zand, de mest problematiek (vergisters) en hoe een duurzame rijst productie op te zetten. Tevens gaan we ondersteunen bij het opzetten van een bijeenkomst tussen Vietnamese en Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen om de samenwerking te bevorderen.

Weer een onvergetelijke business trip! Vietnam is een prachtig land met een snel groeiende economie, een nog ongerepte natuur en natuurlijk niet te vergeten de prachtige stad Hanoi een mix tussen Parijs en Havanne.

Samen met IHC, Nijhuis Industries, Solveigh en NWP. Speciale dank aan de Vietnamese ambassade in Nederland.

Trade Mission India premier Rutte

Vrijdag 25 maart hebben GC en haar Indiase en Nederlandse partners ons Waste to Wealth, Hindon & Ganga Clean Up Concept mogen presenteren aan minister van Nieuwenhuizen in New Delhi. Dit als onderdeel van de Holland Trade Mission India van premier Rutte. Het was een perfecte workshop waarin we ons programma goed konden toelichten en met het aanwezige publiek in gesprek konden. Het gaf het publiek een uniek inzicht in hoe ons consortium (GC, Nijhuis Industries en Trinity) samenwerkt met onze Nederlandse overheid, 'De Werkplaats', in een DBFMO-project (Design, Build, Finance, Maintain, Operate). Het totale Indiaas-Nederlandse team staat inmiddels klaar voor de volgende stap!

Vietnamese delegatie op bezoek

Afgelopen week hadden we een delegatie van 16 Vietnamezen van NATEC (Technology Entrepreneurship and Commercialisation Development) op bezoek.

We hebben o.a. een bezoek gebracht aan onze partners IHC (dredging and wet mining), Nijhuis Industries, de FoodValley en het WFC om succesvolle Nederlndse voorbeelden te laten zien.  De groep kampt met diverse integrale vraagstukken, o.a. over duurzame voedselproductie. GC is uitgenodigd om begin juni naar Vietnam te komen om onze expertise in te zetten bij een aantal vraagstukken.

Waste to wealth

GC en Nijhuis Industries zijn uitgenodigd om volgende week ons Ganges Basin Concept te presenteren aan een speciale delegatie uit India en Nederland. De presentatie zal plaatsvinden in New Delhi en maakt deel uit van de handelsmissie van premier Mark Rutte.

We richten ons op twee grote projecten. Vuilnisbelten worden opgeruimd, afvalinzameling in steden verbeterd en afvalwater wordt gereinigd. De afvalstromen zetten we om naar waarde: schoon water, schone lucht, schone steden. We creëren gezonde leefomgevingen. Met de verkoop van producten zoals elektriciteit en compost maken we de projecten betaalbaar. We werken op basis van DBFMO (Design Build Finance Maintain Operate) samen met Indiase en Nederlandse bedrijven en overheden.

We zullen de komende decennia in India nieuwe kansen en banen creëren voor de betrokken gemeenschappen.

Rutte.jpg

Schone en gezonde toekomst in het Ganges gebied begint op de scholen!

2018-04-16-PHOTO-00001506.jpg

Tijdens een intensieve reis diep in het stroomgebied van de Ganges, ging de eerste pilot van ons Ganges project van start. Dit moment werd gevierd in aanwezigheid van onze Nederlandse overheid, mevrouw Ellen van Langert van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en met de heer Arthur van Leeuwen van "de Werkplaats", een ondersteunend platform voor het versnellen van de overdracht van Nederlandse kennis en technologie, geïnitieerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO.
 
We opende de eerste waterzuiveringsfaciliteit tijdens een ceremonie georganiseerd door de Chairman van de stad. Daarna bezochten we een school en dat is de plek waar een schone en gezonde toekomst voor India daadwerkelijk begint. Stap voor stap werken we aan een succesvolle aanpak voor het schoonmaken van de Ganges.

Hulp van lokale Ghanezen

De lokale Ghanezen helpen ons al weken om de locatie voor onze Waste to Value plant schoon te maken voor de volgende fase . Met de hand (machetes) wordt de het terrein gereed gemaakt. Ze hebben zelf aangeboden om het terrein leeg te maken. Van de gekapte palmbomen maken ze palmwijn en deze kunnen ze weer verkopen. We bouwen een warme en stabiele relatie op met onze nieuwe buren.