Presentatie voor de Koning en Koningin van Nederland tijdens de Handelsmissie India

Het was een grote eer om het Waste to Wealth-programma en onze twee projecten voor de Koning en de Koningin van Nederland, ministers en andere hoge geplaatste leden van de Indiase en Nederlandse overheid, te presenteren tijdens de Handelsmissie in Delhi, India. Naast de presentatie zijn de eerste contracten ontekend met Muzaffarnagar en de gemeente Ghaziabad, in aanwezigheid van de deelstaatregering van Uttar Pradesh. Bedankt aan alle partijen die geholpen hebben om dit te bereiken, met name de regering van Uttar Pradesh en de Nederlandse ambassade in Delhi, India. Tevens dank aan de leden van het consortium, NL Works, NWP, Team GC, Nijhuis Industries, Ingenieursbureau Land voor het ontwikkelen van onze projecten die gericht zijn op het reinigen van het stroomgebied van de Hindon en het goede voorbeeld geven voor het hele stroomgebied van de Ganga. 

Eerste metingen AquaVector voor Rijkswaterstaat langs Twentekanaal

De afgelopen twee weken heeft AquaVector, de nieuwe generatie grondwatersensor voor het meten van stroomsnelheid en stroomrichting, haar eerste metingen uitgevoerd voor Rijkswaterstaat. De metingen vonden plaats langs het Twentekanaal, waar in 2010 bij baggerwerkzaamheden een deel van de afsluitende laag verwijderd is. Hierdoor lekt er water weg naar de omgeving. Om de omvang van het weglekken te bepalen zijn 7 AquaVector sensoren ingezet tijdens een test. Deze test bestond uit het tijdelijk verhogen van het waterpeil in het kanaal met 35 cm t.o.v. streefpeil, gevolgd door het tijdelijk verlagen van waterpeil met 20 cm. Voorafgaand aan de test in een nulmeting uitgevoerd zodat kon worden gemeten hoe de grondwaterstroming rond het kanaal reageert op fluctuerende waterstanden. De komende tijd gaan de metingen nog door en werken we verder aan het analyseren van de data en het verder in kaart brengen van de geohydrologische situatie.

AquaVector is een initiatief van Ad van der Horst en Therus Gieling.

Onderzoek studenten GC project India

De afgelopen 6 maanden hebben Martijn Otte and David van de Glind, civiele techniek studenten aan de Hogeschool Windesheim, aan hun thesis gewerkt voor een GC project in India. Ze hebben onderzoek gedaan naar hoe het overschot aan zand, gewonnen uit de Brahmaputra River, waarde kan creëren voor o.a. oeverbescherming. Dit hebben ze gedaan door de samenstelling van het mengsel, het productieproces en de afmetingen van zetstenen te analyseren. Bovendien hebben ze een erosietest uitgevoerd. De resultaten waren positief en bruikbaar voor diverse GC projecten in India en Vietnam. Bedankt Martijn en David voor deze mooie resultaten! En dank aan de Hoffmann groep.

Economische missie premier Rutte Vietnam

Vorige week was GCI in Vietnam, als lid van de Economische Missie, onderdeel van het officiële bezoek van premier Mark Rutte (op uitnodiging van premier Nguyen Xuan Phuc). Het was een succesvolle missie voor GCI in Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh City. Succes dat alleen kon worden bereikt met de uitstekende hulp van onze partners: de Nederlandse regering, NWP (Netherlands Water Partnership), T&T Group, Upp!, Nijhuis, Royal IHC en AB Consult. We hebben verschillende MoU's ondertekend en nieuwe vrienden gemaakt. Volle vaart vooruit!

Vruchtbaar bezoek aan Maleisië!

GC heeft sinds 2013 contact met Maleisië. We hebben regelmatig een bezoek gebracht aan dit prachtige land om strategieën te bespreken op basis van het triple helix model.

De visionaire aanpak voor hun nationale energiesector is bewonderenswaardig. Samen hebben we geanalyseerd hoe deze aanpak kan worden toegepast op andere sectoren. De openheid, snelheid van denken en bereidheid tot samenwerking is inspirerend. In de komende weken zal GC zich richten op een contract voor strategische conceptontwikkelingen en opties voor publiek-private samenwerking. Maleisië is de plaats waar de puzzelstukjes van GC op hun plaats vallen.


Civiele Techniek studenten

Martijn Otte en David van de Glind komen het GC team versterken! De heren studeren Civiele Techniek aan de Hogeschool Windesheim. Zij zullen werken aan hun scriptie voor een project in India. Het komend half jaar staat in het teken van onderzoek naar constructieve oplossingen. We wensen Martijn en David heel veel succes met hun onderzoek!

Martijn en David.jpg


Waste to Wealth update India

Waste to Wealth.jpg

Een vliegende start van 2019 voor onze Waste to Wealth-projecten in India. Nijhuis Industries en GC hebben belangrijke stappen gezet om de Hindon River te kunnen laten reinigen. Tijdens ons recente bezoek aan de Hindon regio hadden we de complexe uitdaging om land te vinden dat groot genoeg is voor de Waste to Wealth-faciliteiten. De complexiteit van dit probleem houdt verband met het feit dat het toch al dichtbevolkte Hindon-gebied in een ongelooflijk tempo blijft groeien en verstedelijken. Maar het is ons gelukt!

We krijgen de volledige hulp en steun van lokale Indiase regeringen in Ghaziabad en Muzaffarnagar, evenals van de Nederlandse Ambassade.
Dit is wederom een belangrijke stap in het proces. Het stelt ons in staat om snel vooruitgang te boeken bij het opzetten van de eerste rendabele Waste to Wealth-projecten.

Bezoek ambassade The Special Treat Project Ghana

Afgelopen maand heeft een delegatie van de Nederlandse Ambassade life kennis gemaakt met ons Waste to Value project ‘The Special Treat Project” in Accra Ghana. De delegatie van de Nederlandse ambassade, onder leiding van de plaatsvervangende Ambassadeur en hoofd ontwikkelingssamenwerking, was aanwezig bij de presentatie en vergezelde ons tijdens het veldbezoek. Bovendien waren de burgemeester en zijn medewerkers van de Nsawam Adoagyiri Municipal Assemby aanwezig tijdens de bezoeken aan de projectlocaties. Er is een bezoek gebracht aan de sanitaire blokken in de Nsawam-gevangenis, openbare sanitaire voorzieningen op de Nsawam-markt en de afvalbehandelings locatie. Het was bijzonder om de voortgang van het project met deze groep te mogen delen.

Congres Circulaire Economie Vietnam

Samen met de Nederlandse Ambassade in Hanoi, NWP, het Ministerie van Infrastructuur en Handel, Natec en ons consortium (Nijhuis Industries, Solveigh en GC International) hebben we een zeer goed bezocht congres georganiseerd over Circulaire Economie in Hanoi Vietnam. Onze unieke Waste to Wealth aanpak op basis van DBFOM sluit hier naadloos op aan. Afvalstromen omzetten naar waarde: schoon water, schone lucht, veilig voedsel, energie, schone steden. Hiermee creëren we gezonde leefomgevingen.

Vietnam conference (2).png

Stichting Red een Kind

De afgelopen tijd heeft onze collega Robin Jaspers namens GC Foundation met veel plezier gewerkt aan een serie infographics voor het 50 jarige bestaan van Stichting Red een Kind. Een ontwikkelingsorganisatie die zich richt op het verbeteren van het welzijn van kinderen in kwetsbare gemeenschappen. Om dat te bereiken richt de stichting zich niet alleen op het kind zelf, maar op gezinnen en het hele dorp. Die aanpak is erop gericht dat een dorp na 7 tot 10 jaar structureel zoveel is verbeterd dat het dorp zelfstandig verder kan bouwen aan een kansrijke toekomst voor hun kinderen.

De Stichting heeft haar dorpsprogramma’s uitgebreid geëvalueerd en de belangrijkste resultaten hebben ze vastgelegd in infographics. Bekijk ze hier.

Schermafbeelding 2018-09-03 om 12.50.59.png